Virginia Tech InstallFest

När: 5 december
Var: Blacksburg, Virginia, Förenta staterna
Ytterligare information: http://www.vtluug.org/

Linux/Unix Users' Group på Virginia Tech i Blacksburg, Virginia håller en installationsfestival för Linux och *BSD. Vi kommer att installera mellan 10.30 och 15.30 lördag 5 december 1998. Installationsfestivalen kommer att hållas i Brush Mountain Room B i Squires Student Center (universitetets kårhus, även känt som SUB) inom Virginia Tech:s universitetsområde.

En installationsfestival är ett endagsevenemang där pc-ägare kan ta med sina datorer till en central plats för att få alternativa operativsystem installerade för testkörning. Oftast kan Linux, FreeBSD, osv. installeras på användarens hårddisk och systemet så konfigureras att man kan välja mellan Windows(tm) och det nya operativsystemet vid uppstart av datorn. På så sätt kan du testa Linux eller BSD utan att tappa möjligheten att köra Windows(tm) under tiden du lär dig om ditt nya operativsystem.

Vi planerar att installera Debian, Red Hat, Slackware, kanske SuSE och Caldera, så väl som FreeBSD, kanske även NetBSD eller OpenBSD om efterfrågan finns. Vi räknar med att kunna utföra omkring 15 installationer på fem timmar.

Förhandsanmälan är *obligatorisk* och kan göras personligen eller genom att hämta anmälan-/friskrivningsformuläret och sända det per e-post. Kontaktpersonerna för anmälan är Rob Nelson <ronelson@vt.edu> och Clemmitt Sigler <csigler@vt.edu>. Ingen förhandsanmälan - ingen installation, undantagslöst. Vi måste veta vilken maskinvara och hur många installationer och systemreparationer vi kan räkna med. Observera att installationerna sker enligt först till kvarn-principen, så anmäl er tidigt! Vi kommer att avvisa icke föranmält folk och hänvisa dem till nästa installationsfestival i vår.

Du måste kunna uppvisa identifikation vid dörren, och vid in- och utcheckning till själva installationsfestivalsrummet eftersom vi vill upprätthålla säkerheten för de som tar med sina egna pc-datorer till installationsfesten. Våra två huvudmål är professionella, lättanvända operativsystemsinstallationer och skyddande av den maskinvara som tas med till evenemanget för att installeras, eller lånas ut för L/UUGs eller VTs räkning.

För vägbeskrivning, skicka oss e-post. Vi finns omkring 55 km sydväst om Roanoke, Virginia, omkring åtta mil öster om Bluefield, West Virginia, och omkring 32 mil östnordöst om Knoxville, Tennessee. Vi är på bekvämt avstånd från US Interstate 81, på US Route 460. Titta på www.mapsonus.com för att få tag på kartor över regionen runt Blacksburg, Virginia.

När installationsfesten är slut kommer vi att hålla ett nätverkat Quakedemo tillsammans med Virginia Techs spelförening medan andra städar upp. Alla är välkomna att se på eller spela Quake efter 15.30, men fram tills då släpper vi bara in folk som tar emot eller arbetar på installationer. Allt måste vara klart och borde 17.30. Vi hoppas vi ses där!

Linux/Unix Users' Group
of Virginia Tech


Debians involvering

Debian önskar bidra med cd-skivor till evenemanget, och om möjligt ha några personer som kan hjälpa till att installera och demonstrera Debian på plats.

Huvudsamordnare: ingen

Relaterade länkar