Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Instalați Debian de pe internet

Această metodă de instalare necesită o conexiune funcțională la Internet în timpul instalării. Comparativ cu alte metode vei descărca o cantitate mai mică de date deoarece procedeul va fi adaptat necesităților tale. Sunt suportate conexiuni Ethernet și wireless. Din nefericire plăci ISDN interne nu sunt suportate.

Ai trei opțiuni pentru instalările din rețea:

CD-uri de mică capacitate sau stick-uri USB

Mai jos poți alege o imagine corespunzătoare pentru arhitectura procesorului tău.

Pentru detalii, vezi: instalarea prin rețea de pe un CD minimal

CD-uri de foarte mică capacitate, dispozitive USB flexibile, etc.

Poți descărca imagini de mici dimensiuni potrivite pentru dispozitive USB sau alte medii similare. Scrie imaginea pe mediul de stocare, bootează și pornește instalatorul.

Există suport pentru instalarea de pe imagini foarte mici pentru diversele arhitecturi.

Pentru detalii, consultă manualul de instalare pentru arhitectura respectivă, în special capitolul Obținerea mediului pentru instalarea sistemului de operare.

Aici ai legăturile către imaginile disponibile (citiți fișierul MANIFEST pentru informații):

Inițializare prin rețea

Ai nevoie de un server TFTP și DHCP (sau BOOTP, sau RARP) care va servi fișierele necesare instalării pentru mașinile din rețeaua locală. Dacă BIOS-ul mașinii care trebuie instalată suportă acest lucru, poți încărca sistemul Debian prin rețeaua locală (folosind PXE și TFTP) și instala apoi întregul sistem Debian.

Nu toate mașinile suportă inițializarea prin rețea. Datorită procedurilor suplimentare aceasta metodă nu este recomandată pentru începători.

Pentru detalii, consultă manualul de instalare pentru arhitectura ta, în special capitolul Pregătirea fișierelor pentru inițializare prin TFTP.

Ai mai jos legături către imaginile necesare (citește fișierul numit MANIFEST pentru mai multe informații):