Debian GIS Blend

Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Derivative

Pachetele sursă Debian întreținute de echipa Debian GIS sunt folosite pentru a menține software-ul și pe alte platforme derivate din Debian. Aici listăm toate proiectele de acest fel.


UbuntuGIS

UbuntuGIS oferă backport-uri pentru pachetele GIS în Ubuntu. Dacă folosești Ubuntu, UbuntuGIS iți oferă o platformă profesională, gata de utilizare în doar câteva minute. Trebuie doar să adaugi repository-ul UbuntuGIS corespunzator distribuției tale în sources.list, și ai la dispoziție pentru instalare o serie de aplicații GIS, folosind Synaptic Package Manager sau prin comanda sudo apt-get install [numele-programului].


OSGeo-Live

OSGeo-Live este un sistem independent ce poate fi rulat de pe un DVD/USB stick sau ca o masină virtuală bazată pe Lubuntu, ce iți oferă posibilitatea de a încerca o colecție mare de software liber geo-spațial fără să îl instalezi. Acesta este compus doar din software free (liber) ce poate fi distribuit, copiat si modificat fără restricție. OSGeo-Live oferă aplicații pre-configurate legate de domeniul geo-spațial, incluzând moduri de a stora, manipula, analiza si publica date.


Daca știi de o distribuție derivativă care nu e listată aici, te rugăm sa ne trimiți un email, ca să o includem.