Notícies setmanals de Debian - 6 de març de 2002

Benvinguts al desè número d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian. Estem força emocionats pels informes sobre les estranyes maneres de crear aplicacions GUI: usant PHP. Mireu-ho més avall. Els nostres lectors danesos poden estar interessats en aquesta guia de Debian, la qual és un suplement molt més profund per al manual d'instal·lació oficial.

Finalment tenim la DebConf 2 en Toronto, Joe Drew anuncia que la segona Debian Conference tindrà lloc entre el diumenge 5 fins al 7 de juliol a Toronto, Ontario, al Canadà. Això serà després del cap de setmana del Ottawa Linux Symposium, la qual cosa permetrà que la gent pugui assistir a tots dos esdeveniments. Els qui desitgin fer alguna presentació o xerrada haurien de contactar tan aviat com puguin amb en Joe Drew.

Període de campanya per a l'elecció del Líder. Manoj Srivastava, amb la barretina de Secretari Honorari del Projecte, ha informat de la finalització del període de nominacions, amb la presentació de tres candidats: Bdale Garbee, \Raphaël Hertzog i Branden Robinson. Les plataformes d'aquests candidats estan en línia. Ara comença el període de campanya, que durarà tres setmanes. Mireu en la llista debian-vote. Moltes declaracions dels candidats i preguntes hi són publicades. També tenim la següent llista de preguntes als candidats fetes per n'Anthony Towns, qui, com efecte secundari, ens demostra els límits d'esdevenir un líder del Projecte Debian.

Escrivint aplicacions GUI amb PHP. Força sovint es pensa que PHP només és un llenguatge d'script web per a encastar amb l'HTML. Malgrat que sigui el propòsit principal, pot ser emprat per a molt més. Un dels objectius en el projecte PHP-GTK hauria de ser demostrar que el PHP pot ser emprat per a escriure aplicacions GUI de la banda del client. Aquest projecte no us permetrà crear aplicacions web amb GTK, però si aplicacions GUI independents i començar-les amb php4 -q hello.php com si fereu servir Perl/Gtk, Python/Gtk o semblant.

Estat del llançament de Woody. Anthony Towns publicà un altre informe d'estat sobre el llançament de Woody. Els errors crítics (RC) de la versió estan per sota dels 200, al igual que d'altres conjunts de paquets seran eliminats per a Woody. La gent que desitgi ajudar amb aquests errors RC, trobaran dues llistes d'errors RC diferents: la tradicional i la de proves, la qual fa indicacions de com van les versions dels paquets en proves. Encoratgem la gent interessada en la seguretat dels paquets a fer servir totes dues llistes si disposen d'una mica de temps.

Revisió dels navegadors web per a GNU/Linux. Recentment, Rob Valliere ha revisat els navegadors web disponibles en les distribucions de GNU/Linux, incloent-hi Debian GNU/Linux. Una part significativa de l'esforç de desenvolupament en els darrers mesos s'ha fet en Galeon, Mozilla i Konqueror. Els navegadors que més el varen impressionar varen ser Galeon 1.0.3, Mozilla 0.9.8 i Opera 6.0 TP3 (el qual no està disponible en Debian GNU/Linux perquè no és lliure).

Problemes en Sid amb la impressió en Gnome. Últimament els paquets de Gnome no funcionen com caldria, a causa de problemes amb els paquets interns de Gnome. Per una qüestió de dependències que afecten els paquets libgnomeprint*, s'han eliminat la majoria dels paquets interns de Gnome. Segons sembla, hi ha dependències circulars entorn a gnome-print, que seran resoltes més tard.

Notes de la versió Woody. Robert Bradford està treballant en unes noves notes de la versió per al llançament de Woody. Cerca l'ajuda de la gent per a afegir detalls en referència a portar Debian a plataformes no-ia32, els paquets dividits i renombrats paquets, així com problemes en general i les solucions a aquests. Com a exemple, aquí estan les notes de versió sobre XFree86 per a Woody. Si podeu ajudar a en Robert, si us plau contacteu amb ell a rob@debianplanet.org.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els paquets següents a l'arxiu de Debian.

Actualitzacions de seguretat. Ja ho sabeu. Si us plau si teniu cap d'aquests paquets instal·lats, assegureu-vos que teniu els vostres sistemes actualitzats.

Paquets orfes. Aquesta setmana han quedat 4 paquets orfes i requereixen d'un nou mantenidor. Això fa un total de 108 paquets orfes. Moltes gràcies als anteriors mantenidors per contribuir amb la comunitat del Programari Lliure. Si us plau, vegeu les pàgines WNPP per a la llista completa, i si us plau si preteneu adoptar algun paquet afegiu una nota a l'informe d'error i canvieu-ne el títol amb ITA:

Que teniu notícies noves? Si us plau informeu-nos sobre tot el que passi en la comunitat de Debian. Sempre estem cercant qualsevol història interessant per a afegir-la, sobretot articles nous d'escriptors voluntaris. Esperem amb ansietat el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors d'aquest número de les notícies setmanals de Debian són Yooseong Yang and Martin 'Joey' Schulze.