Debian Weekly News - 8 februari 1999

Välkommen till den sjätte utgåvan av Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Debians nya projektledare är Wichert Akkerman. Valresultaten finns här. Gratulationer är på plats för Wichert, men även tack till Ian Jackson som vägledde Debian under föregående år, och till alla de andra kandidaterna som ställde upp som frivilliga för detta krävande arbete.

Den nya utgåvan fortsätter att komma närmare: antalet kritiska fel är nere på 22 idag. För information som är mer à jour kan du alltid titta på Wicherts rapport. Dessutom finns nu beta-cd-avbildningar av slink tillgängliga. Observera att en komplett Debiandistribution numera tar upp fyra cd-skivor.

En säkerhetshål, på grund av buffertspel, vilket kan leda till att åtkomst av rootkontot kan fås, finns i proftpd och wu-ftpd. Proftpd-paketet i frozen och unstable är redan rättat, och paket för wu-ftpd-academ finns i Incoming.

Slashdot kör en opinionsundersökning av favoritdistributioner, och Debian ligger just nu på andra plats. Rösta här.

Lars Wirzenius har skrivit en utmärkt sammanfattning av läxor vi lärt oss om projektledning medan vi utvecklat Debian.

Christian Hammers föreslog att en enkel konfigurationsfil för nätverksinställningarna skulle ersätta det nuvarande /etc/init.d/network-skriptet. Idén fick ett entusiastiskt mottagande, och många bidrog med kod och idéer. Det verkar som en liten del av Debian kommer att bli enklare att ställa in.

Gordan Matzigkeit, Roland McGrath och grubs författare Erich Boleyn höll en väldigt fruktbar tråd om grub, Hurd och Debian. De diskuterade hur de kunde samarbeta och vilken funktionalitet Hurdprojektet behöver. På tal om Hurd så finns nu även emacs20 tillgängligt.

Debhelper används nu av 50% av källkodspaketen i Debian. Här finns en graf som visar hur Debhelpers populäritet har ökat genom åren.

Nya paket som lagts till Debian denna vecka är bland andra:

Servernyheter

Uppföljningar till tidigare nyheter:


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.