Debian op CD

Netwerkinstallatie vanaf een minimale cd

Een netwerkinstallatie- of netinst-cd is één cd die u in staat stelt om het volledige besturingssysteem te installeren. Deze ene cd bevat enkel de minimale hoeveelheid aan software om het basissysteem te installeren en de overige pakketten op te halen via het internet.

Wat is beter voor mij — de minimale opstartbare cd of de volledige cd’s?. Dat hangt ervan af, maar wij denken dat in de meeste gevallen de minimale cd beter is. U hoeft alleen die pakketten die u tijdens de installatie voor uw machine selecteert, te downloaden. Dit spaart zowel tijd als bandbreedte. De volledige cd’s zijn geschikter als u meerdere machines wilt installeren, of een machine zonder goedkope internetverbinding.

Welke types van netwerkverbindingen worden ondersteund tijdens de installatie? De netwerkinstallatie gaat ervan uit dat u een verbinding met internet heeft. Hierbij worden verschillende manieren ondersteund, zoals een analoge PPP-inbelverbinding, ethernet en WLAN (met enkele beperkingen), maar geen ISDN — sorry!

De volgende minimale opstartbare cd-images kunnen gedownload worden:

Officiële netinstallatie-images voor de stable release

Tot 300 MB groot. Dit image bevat het installatiesysteem en een klein aantal pakketten dat de installatie van een (erg) basaal systeem toelaat.

netinst cd-image (normaal 150-300 MB, afhankelijk van de architectuur)

Voor informatie over deze bestanden en hoe ze te gebruiken, zie de FAQ.

Vergeet niet om ook de gedetailleerde informatie over het installatieproces te bekijken.

Niet-officiële netinst-images die niet-vrije firmware bevatten

Als op uw systeem bepaalde hardware vereist dat niet-vrije firmware geladen wordt samen met het stuurprogramma voor het apparaat, kunt u een van de tar-archieven met gangbare firmware-pakketten gebruiken of een niet-officieel image downloaden dat deze niet-vrije firmware bevat. Instructies over het gebruik van tar-archieven en algemene informatie over het laden van firmware tijdens een installatie kunt u vinden in de Installatiehandleiding.

niet-officiële installatie-images voor de release stable die firmware bevatten